Ziek in Vlieland


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • jan 20, 2020
  • aug 20, 2008
  • Tochten
  • Gregor Gregor
Ziek in Vlieland |

Ziek in Vlieland

 geplaatst
  • jul 29, 2008

Na het hardlopen, ziek geworden.

Deel op  


Ziek in Vlieland

Een warme nacht gehad en redelijk vroeg wakker. Begonnen met harlopen, vanaf de haven het strand op. De zon geeft al de nodige warmte, maar het is wel lekker om zo langs het strand te rennen. Bij terugkomst bgon mijn buik/maag (weer) op te spelen. Kreeg ook hoofdpijn, kortom ik voelde me niet lekker. Een tijdje in de kuip op de bank gelegen, maar dat hielp niet. De boot hebben verlegd en voortdurend zitten rillen van de kou. Toen de boot eenmaal lag, ben ik naar bed gegaan en tot in het begin van de middag geslapen.

Roy heeft ondertussen in het bos gezeten en uitgezocht waar gas te halen is. Bij terugkomst iets gegeten en terug naar bed. tot 19.00u geslapen. Wat is dat toch? Vorige week hetzelfde probleem en ook zolang geslapen. Misschien een lichte voedselvergiftiging. Ik heb me de hele dag beroerd gevoeld met druk op mijn ogen en hoofdpijn.

's Avonds bij BJ gegeten, althans wat brood met kaas, terwijl voor de anderen zeewolf uit de oven was klaargemaakt. Roy vraagt zich af of zijn boot oook een gasfornuis met oven moet gaan krijgen. Tijdens het eten de tocht voor morgen besproken. Het weer is redelijk onvoorspelbaar en de wind draait alle kanten uit. Bijzonder om mee te maken dat in een kwartier de wind 360graden draait. Alle ons beschikbare weerkaarten hebben we bekeken en het front dat er morgen passeert, daarvan besluiten we daar achteraan te vertrekken. De wind is OZO en varieert tussen de 5knts en 20knts. Het kan alle kanten uit. We besluiten wel naar Helgoland te gaan; daar was nog wel enige discussie over, vooral de tijd die we dan op Helgoland kunnen doorbrengen. Zoals het plan nu is hebben we een dag die we daar kunnen doorbrengen om vrijdag naar Brunsbüttel te vertrekken.

De dag wel goed afgesloten. Aan boord nog een tijdje met de buren zitten kletsen, o.a. over stagspanning en bootvormen. En zo gaat de tijd voorbij en kruip ik om 23.30u mijn bedje in.


Gerelateerde artikelen

Wat cijfers over 2019

Wat cijfers over 2019

Enkele cijfers over mijn zeil-, hardloop- en fitnessjaar....

Lees verder
Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Geheel onverwacht kreeg ik een heel leuke vraag van HISWA-RAI of zij een artikel van mij mogen......

Lees verder
Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Het laatste stuk van mijn zeiltocht rond Engeland stapt Roy op in Southampton en kijkt terug op......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie