Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
01 mrt 2008 |
Binnenboord,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 3372 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Bedden aanpassen

Bestaande matrassen aangepast voor meer ligcomfort...

Bedden aanpassen

De matrassen aan boord zijn aan de harde kant. Door de tijd gezocht naar een oplossing om comfortabeler te liggen, o.a. door een inflatable matras. Dit helpt, maar past niet echt lekker over de matrassen. Vervolgens de suggestie van het Hanse forum geprobeerd door Ikea lattenbodems onder de matrassen te leggen. Door het schuin lopen van de bedden, niet echt een oplossing.

Een traagschuimmatras, daar had ik positieve verhalen over gehoord. Maar het hele matras vervangen wordt een kostbare zaak. Daarom op Marktplaats twee opdekmatrassen gekocht. Wel een raar idee om een mtras van iemand ander over te nemen, maar ze zagen er keurig uit en waren schoon en fris. Maar.... hoe krijg je dit dan weer passend? Want eigenlijk wil ik ze niet er bovenop hebben, maar in de bestaande matrashoezen. Op naar Petra, de zeilmaakster. Zij deed de suggestie de bestaande matrassen dunner te maken, de traagschuimmatrassen op maat te maken en deze tezamen met het verdunde 'oude' matras, weer in de hoes te stoppen.

Goed gereedschap helpt enorm bij dit soort klussen. Naast een heel grote tafel heeft ze ook een speciale zaag voor schuimrubber. Ik durfde de gok wel aan om het matras dunner te maken en na enig paswerk en hulp had ik een matras dat bijna vier centimeter dunner was. Het traagschuimmatras erop, op maat zagen/snijden, special kous erom heen voor het glijden en het geheel terug in de hoes. Ik was helemaal blij, want het lag echt zachter en lijkt, liggend op de pastafel, meer comfort te geven.

Dit was het rechte matras. Nu het matras met de schuine kant. Ook hier dezelfde werkwijze gevolgd. Na een goed uur was ook dit matras weer terug in de hoes. Nu bedacht Petra dat het tijk van de oorspronkelijke traagschuimmatrassen mooi over de kussen heen kon. Oké, rits eraf, aan elkaar stikken -gaat erg goed op een industrie naaimachine- qua vorm op maat maken, elastiek om de hoek voor het op zijn plaats houden en toe leek het klaar. De rand van het tijk was gestikt en nog rafelig. Dit vond Petra niet mooi. Voor mij was het helemaal in orde, maar zij wilde graag een bies er omheen. Dit was eigenlijk nog het meeste werk, maar toe het klaar was, zag het er wel helemaal toppie uit! Geweldig zoals ze me heeft geholpen. Ben heel benieuwd hoe dit straks ligt.

 

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)