Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
15 feb 2008 |
Motor,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 2169 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Dynamo gerepareerd

Dynamo op de testbank gehad en geeft te weinig vermogen.

Al enige tijd heb ik het idee dat het laden van de accu's door de dynamo niet voldoende worden geladen. De afgelopen zomer viel me op dat een nacht de koelkast aan hebben, de lichtaccu onder zijn drempelspanning komt en dan met een paar uur motoren, de accu niet meer op niveau komt. Aanvankelijk gedacht, mede door een artikel in de Waterkampioen, dat de dynamo zelf te weinig laadstroom leverde en dat door het toevoegen van een drietrapslader aan de dynamo de accu's beter geladen zouden worden. Via diverse telefoontje kwam ik in contact met de Fa Kruis te Rotterdam die me uitnodigde de dynamo op de testbank te leggen. Dit gedaan en dar bleek al snel dat de laadspanning te laag is en dat de laadstroom rond de 10A ligt. En dat voor een 60A dynamo... Binnenkort de dynamo daar achterlaten zodat hij gereviseerd wordt. Het wekt wel verbazing dat het zo snel is; zoveel draaiuren heeft motor nog niet.

Update mrt.08: dynamo gerepareerd en teruggeplaatst. Bij meer gas geven zie ik nu ook weer de spanning oplopen :-)

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)