Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • apr 22, 2019
  • Motor
  •  Gregor
Dynamo gerepareerd

Dynamo gerepareerd

 geplaatst
  • feb 15, 2008

Dynamo op de testbank gehad en geeft te weinig vermogen.

Deel op  


Dynamo gerepareerd

Al enige tijd heb ik het idee dat het laden van de accu's door de dynamo niet voldoende worden geladen. De afgelopen zomer viel me op dat een nacht de koelkast aan hebben, de lichtaccu onder zijn drempelspanning komt en dan met een paar uur motoren, de accu niet meer op niveau komt. Aanvankelijk gedacht, mede door een artikel in de Waterkampioen, dat de dynamo zelf te weinig laadstroom leverde en dat door het toevoegen van een drietrapslader aan de dynamo de accu's beter geladen zouden worden. Via diverse telefoontje kwam ik in contact met de Fa Kruis te Rotterdam die me uitnodigde de dynamo op de testbank te leggen. Dit gedaan en dar bleek al snel dat de laadspanning te laag is en dat de laadstroom rond de 10A ligt. En dat voor een 60A dynamo... Binnenkort de dynamo daar achterlaten zodat hij gereviseerd wordt. Het wekt wel verbazing dat het zo snel is; zoveel draaiuren heeft motor nog niet.

Update mrt.08: dynamo gerepareerd en teruggeplaatst. Bij meer gas geven zie ik nu ook weer de spanning oplopen :-)


Gerelateerde artikelen

Klapschroef in de antifouling

Klapschroef in de antifouling

Na alle aangroei op de klapschroef, dit jaar een poging om deze schoon te houden met PropOne......

Lees verder
Inbouwen boiler

Inbouwen boiler

Voor warm water is het geen Quooker geworden, maar een Isotemp Basic boiler....

Lees verder
Nieuwe uitlaat elleboog

Nieuwe uitlaat elleboog

Een week geleden de gecorrodeerde uitlaat elleboog verwijderd en deze week gaat er een nieuw......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie