Reparatie Lazy Jacks


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • feb 27, 2020
  • Logboek
  • Gregor Gregor
Reparatie Lazy Jacks |

Reparatie Lazy Jacks

 geplaatst
  • jan 20, 2008

Terwijl windkracht 8 over de Grevelingen blaast, snort binnen de naaimachine.

Deel op  


Reparatie Lazy Jacks

Tijdens een laatste zeilrondje had BJ gezien dat de draden van de rits van de lazy jack verteerd waren. Dit wilde ik niet te lang zo laten, los van dat het water makkelijk de zeilen binnenkomt, is er een redelijke kans dat ik ze dan eerder moet vervangen dan ik eigenlijk zou willen.

Met een naaimachine ben ik naar de boot getogen. Dat leek me handiger dan de lazy jacks er af te halen, zeil opdoeken, thuis repareren en weer terugbrengen. Ik had ook bedacht dat ik het dit weekend wilde doen. De voorspelling was dat zaterdag de zachtste dag van het weekend zou zijn/worden, maar de schuimkoppen vlogen over het water, de wind gierde door de verstagingen en alles bewoog en klapperde in de haven.

Eenmaal aan boord de kachel aangezet, dit is toch wel een luxe die ik niet meer kwijt zou willen, en de eerste lazy jack eraf gehaald. Los van dat het allemaal nat is, is het met de storm op de kont een hele klus om zo'n ding er af te halen. Ik word zelf bijna van boord geblazen als ik die grote lappen in mijn handen heb.

Gregor achter de naaimachine, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Gregor achter de naaimachine
(klik voor grote foto)

Eenmaal binnen snort de kachel en de naaimachine. Was verrast over hoe makkelijk ik de basisfuncties van dit apparaat kon gebruiken. Het blijkt dat er wel de nodige verzwakkingen al in zitten. Hopelijk houdt ie het nog een jaartje om dan volgend seizoen te worden vervangen.

Op enig moment hoor ik stemmen bij de boot en even later zie ik een paar benen langs het raam schuiven. Toch maar eens buiten kijken wat daar gebeurt. Blijkt dat een oplettende passant de havenmeester had gewaarschuwd omdat mijn zeil wel erg los hing. Dus beiden waren aan boord gekomen en gewapend met een stuk touw -lijn- bezig om het zeil vast te zetten. Deze zorg raakte me. Na uitgelegd te hebben wat ik aan het doen was en hen hartelijk te bedanken voor de zorg, ging ieder lachend zijns weegs.

Met nog enige hulp beide helften weer aan de giek gemaakt, spanbanden om het grootzeil en de klus was geklaard.


Gerelateerde artikelen

Aanpassen koelbox Dehler 36 JV (deel 2)

Aanpassen koelbox Dehler 36 JV (deel 2)

Lijmen van de PIR-platen in de koelbox en aanbrengen van een eerste triplex afwerklaag....

Lees verder
Aanpassen koelbox Dehler 36 JV (deel 1)

Aanpassen koelbox Dehler 36 JV (deel 1)

De koelbox in de Dehler 36 JV beter isoleren met PIR-platen om zo efficiënter met energie om......

Lees verder
Wat cijfers over 2019

Wat cijfers over 2019

Enkele cijfers over mijn zeil-, hardloop- en fitnessjaar....

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie