leestijd
  • 1 min.
 geplaatst
  • jan 24, 2019
 categorie
  • Logboek
 auteur
  • GregorGregor
Weinig zeilen?

Weinig zeilen?

 geplaatst
  • jul 4, 2007

Het weer en wedstrijdzeilen op een andere boot, maakt dat er met Uisge Beatha minder wordt gezeild.

Deel op

Weinig zeilen?

Er wordt minder met de Uisge gezeild dan ik eigenlijk zou willen. Is dit nieuws? Misschien geen nieuws, wel een constatering die ik vanaf de site wil delen. Ik zal niet ontkennen dat het weer hier in belangrijke mate debet aan; varen in het zonnetje met een lekker windje geeft een ander gevoel dan me zeilpak met zuidwester klaar hebben liggen om de volgende bui te trotseren.

Zeil ik dan verder niet? Nee, zo erg is het ook weer niet. In de afgelopen maanden ook diverse boten wedstrijden gezeild en weer andere ervaringen op gedaan die ook op de Uisge van pas komen. Hoewel een ervaring tijdens de ronde van Noord Holland mij graag bespaard mag blijven, nl. een broach op een X-99, waarbij het net op tijd vastgrijpen van de reling voorkwam dat ik overboord ging.