Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
15 aug 2006 |
Gregor |
Nog geen reacties | 3479 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Beluchter vervangen...

Het klepmechnisme van de beluchter werkte niet meer waardoor er koelwater uit de overloop kwam.

Beluchter vervangen...

De originele Volvo Penta beluchter werkt met een klein rubber dat alleen bij het aanzuigen moet werken en de water doorstroom, of eigenlijk langsstroom, moet afsluiten. Dit rubber sloot niet goed. Dit geprobeerd schoon te maken, wat een  gepiel is, maar na het eenmaal uitzetten van de motor bleek dit nog steeds niet goed te werken.

Goede raad is duur, vooral als het om boten gaat, daarom besloten, mede op advies van de VP-dealer, de beluchter te vervangen voor een Vetus beluchter. Deze gemonteerd en alles werkt weer zoals het hoort en er komt geen water meer uit de overloop. Deze zuigt alleen nog lucht aan.

Het wel belangrijk te zorgen dat het eventuele water wel kan weglopen. Bij de Uisge Beatha gebeurt dat door een slangetje die in een flesje hangt. In het fles je wel een gaatje maken onder het slangetje zodat het eventuele water eerst uit het flesje loopt en de beluchter geen water kan aanzuigen. Als je al niet handig bent, dan word je dat met een boot gaandeweg.....

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)