leestijd
  • 1 min.
 geplaatst
  • feb 20, 2019
 categorie
  • Motor
 auteur
  • GregorGregor
Luchtfilter

Luchtfilter

 geplaatst
  • jul 22, 2006

Minder geluid door nieuw luchtfilter.

Deel op

Luchtfilter

Het 'open' luchtfilter op de Volvo Penta MD2020 laat nogal wat motorgeluid horen. Alvorens de motorruimte te gaan isoleren heb ik gezocht naar een manier om om voor de minste euro's per decibel een geluidsreductie te bereiken. Dit is gevonden in een luchtfilter van K&N, type 62-1470. .

Uisge Beatha, Zeilen, Watersportnieuw luchtfilter(klik voor grote foto)

Dit filter is een zogeheten olie-gedrenkt filter, dat betekent zoveel dat je het filter van een weinig olie voorziet en dit laat intrekken voordat je de motor weer in gebruik neemt. Het monteren van het filter was een fluitje van een cent; in het oorspronkelijke filter, dat vastzit aan een L-vormige rubber buis, een messing bus zit. Deze bus iets uitschuiven uit de buis en het nieuwe filter past er perfect op. Het resultaat is verbluffend, en dat voor 75euro...