Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
05 jun 2006 |
General, Onderhoud,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 1769 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Nieuwe lieren geplaatst

De Harken one speed lieren (16ST) vervangen voor Lewmar two speed lieren self tailing.

De lieren op het kajuitdak waren one speed self tailing lieren. In korte tijd al ondervonden dat het slingeren aan de lier bij het hijsen van het grootzeil of het aanhalen van de fok erg veel kracht en inspaning vraagt. Handiger in zo'n geval is een two speed lier. Maar ja, hoe ziet de constructie onder het kajuitdak er uit en kan je zomaar de lieren vervangen. Het plafond van de kajuit is zo netjes afgewerkt dat je de bevesigingsplaten van de lieren niet unt zien. Nadat ik een lier had losgehaald kon ik met een dunne schroevendraaier tegen een harde plaat aantikken. Dus de gok genomen dat de plaat groot genoeg is om daar een lier met een grotere grondplaat op te bevestigen.

Na het boren van het eerste gat kwam er niet alleen polyester, maar ook aluminium mee aan het boortje. Dus dat zou wel goed zitten. Overige gaten geboord, M6 schroefdraad getapt, de gaten met sikaflex gevuld en de lier vastgeschroefd. Dit ook voor de andere zijde gedaan. Ben benieuwd hoe dit in de praktijk gaat werken.

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)