Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
03 mei 2006 |
General, Onderhoud,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 1873 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Gat in de boot....

....geboord om de windsnelheidsmeter te monteren.

Bijna geen wind, prachtig zonnetje, mooi moment om de analoge/digitale Simrad Windmeter te monteren. Eerst de buiskap los en daarna de dekplaat losgemaakt. Hier zaten al 3 meters in, netjes in het midden, en de windmeter zou de ruimte aan de linkerzijde (BB-zijde) gaan opvullen. Het pas en meten was gauw gebeurd. Meer tijd kostte het me om de boormachine en later de decoupeerzaag in het paneel te zetten. Natuurlijk was er een buurman die het wilde doen, onder het mom van "het is niet mijn boot"... Het leek me beter dit zelf te doen. De gaten voor het zaagje geboord en daarna de decoupeerzaag erin. Nog wel even zoeken naar het juiste zaagje. Na 3 zaagjes bleek een fijn ijzerzaagje het gladste resultaat te geven (en netjes binnen het lijntje).

Meters gemonteerd, alles schoongemaakt en de electronica weer aangezet. Het handige van het Robolink-systeem is, dat de apparaten vanzelf worden gevonden en je weinig tot niets hoeft in te stellen. Na een paar uur kan de dekplaat er weer op en de buiskap terug op zijn plaats. Nu nog een meter bedenken om het aangezicht weer in balans te brengen.

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)