Gat in de boot....


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • mei 27, 2024
  • jun 13, 2012
  • General
  • Onderhoud
  • Gregor Gregor
Gat in de boot.... | IS15, Simrad, Windmeter

Gat in de boot....

 geplaatst
  • mei 3, 2006

....geboord om de windsnelheidsmeter te monteren.

Deel op  


Gat in de boot....

Bijna geen wind, prachtig zonnetje, mooi moment om de analoge/digitale Simrad Windmeter te monteren. Eerst de buiskap los en daarna de dekplaat losgemaakt. Hier zaten al 3 meters in, netjes in het midden, en de windmeter zou de ruimte aan de linkerzijde (BB-zijde) gaan opvullen. Het pas en meten was gauw gebeurd. Meer tijd kostte het me om de boormachine en later de decoupeerzaag in het paneel te zetten. Natuurlijk was er een buurman die het wilde doen, onder het mom van "het is niet mijn boot"... Het leek me beter dit zelf te doen. De gaten voor het zaagje geboord en daarna de decoupeerzaag erin. Nog wel even zoeken naar het juiste zaagje. Na 3 zaagjes bleek een fijn ijzerzaagje het gladste resultaat te geven (en netjes binnen het lijntje).

Meters gemonteerd, alles schoongemaakt en de electronica weer aangezet. Het handige van het Robolink-systeem is, dat de apparaten vanzelf worden gevonden en je weinig tot niets hoeft in te stellen. Na een paar uur kan de dekplaat er weer op en de buiskap terug op zijn plaats. Nu nog een meter bedenken om het aangezicht weer in balans te brengen.


Gerelateerde artikelen

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Het is ook in deze haven gelukt om weer een klus aan de boot te hebben, omkleed met een leuk......

Lees verder
Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Er zijn van die vertrekken die minder makkelijk zijn en je dat dan eigenlijk de hele tocht met je......

Lees verder
Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold, een mooi landelijk plaatsje waar een delivery skipper zijn boot niet kan aanleggen....

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie