Aangekomen in de thuishaven


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • jul 17, 2024
  • jun 18, 2017
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  • Gregor Gregor
Aangekomen in de thuishaven | Hellevoetsluis, Herkingen, Haringvlietbrug

Aangekomen in de thuishaven

 geplaatst
  • mrt 24, 2006

De nodige wind en niet zeker of de brug draait, in de 3e etappe in Herkingen aangekomen. Blij dat we er zijn!

Deel op  


Aangekomen in de thuishaven

Uitgang van Hellevoetsluis, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Uitgang van Hellevoetsluis
(klik voor grote foto)

Vrijdagavond met Arjen aan boord, boot opgetuigd en lekker gegeten bij het eetcafe recht tegenover de boot. De wind had aardig vat op de boot. Een gusntige plek was niet te vinden omdat de wind met 20knts recht de havenmond in stond te blazen. Je weet dat de boot goed vastligt, maar toch blijft er bij mij iets van twijfel of het allemaal schadevrij blijft liggen.

Gaat ie wel of gaat ie niet open..., Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Gaat ie wel of gaat ie niet open...
(klik voor grote foto)

De Haringvlietbrug gaat op het hele uur en die van 10uur willen we graag halen. We vertrekken om kwart over acht en zetten de zeilen en steken een eerste rif. Wind en regen vergezellen ons naar de brug. De gps geeft een ETA van 10.15u. Om de brug van 10'n te halen zetten we de motor bij en zien de ETA teruglopen.Zekerheidshalve vragen we de brugwachter of hij een paar minuten wil wachten. Afhankelijk waar we zijn, wil hij wachten. In het zicht van de brug zien we de windsnelheid op 25 tot 27knts staan.

Het is even na tienen als we bij de brug aankomen en de lichten aangeven dat er zo gedraaid gaat worden. Mooi op tijd, tot dat de lichten gaan aangeven dat er niet gedraaid wordt. We blijven een beetje heen en weer motoren en horen op de marifoon dat er windkracht 7 niet wordt gedraaid! Tja, wat doe je dan. We kijken nog eens naar de hoogte van de brug, naar onze eigen hoogte en theoretisch zou het misschien passen. Misschien met een beetje krenken dat het makkelijk kan. De voorzichtigheid overwint en we blijven wachten.

Draaien we, of niet?, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Draaien we, of niet?
(klik voor grote foto)

Uiteindelijk liggen we anderhalf uur voor de brug voordat we de tocht door de regen kunnen voortzetten naar Herkingen. Na de Volkeraksluizen en een tocht tegen de wind over het Volkerak nog twee sluizen en we komen met een schraal zonnetje in de loop van de middag op de Grevelingen aan.

Met een blij gevoel bereiken we WSV Herkingen waar box C19 is gereserveerd. Een gevarieerde tocht vanuit Workum is hiermee afgesloten.


Gerelateerde artikelen

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Het is ook in deze haven gelukt om weer een klus aan de boot te hebben, omkleed met een leuk......

Lees verder
Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Er zijn van die vertrekken die minder makkelijk zijn en je dat dan eigenlijk de hele tocht met je......

Lees verder
Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold, een mooi landelijk plaatsje waar een delivery skipper zijn boot niet kan aanleggen....

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie