Uisge Beatha - mijn zeilboot een Dehler 36 JV - Detail pagina logboek

Blog categories

BACK
28 mrt 2009 |
Zeilen, Logboek,  |
Gregor
Nog geen reacties | 1904 keer bekeken.

Eerste tochtje gemaakt

Een regenachtige dag wordt een mooie zeildag.

Eerste tochtje gemaakt

De dag begon met....regen. Dat was ook voorspeld. Omdat ik toch nog iets van de boot moest halen, met Roy afgesproken naar Herkingen te rijden, koffie te drinken, bij te praten en als het weer het toelaat het water op te gaan.

Naarmate we meer in de buurt kwamen, trok de lucht meer en meer open. Zou het dan toch gebeuren? Na het te water laten van vorige week nog wel een paar dingen op te ruimen, watertank verschonen, filters van de kranen schoonmaken (zat stof en ander vuil in), kortom een beetje rommelen.

Na de eerste geurige koffie werd het waterige zonnetje sterker en besloten we op de fok een rondje te gaan maken. Op de fok de vaargeul uit en bij een westenwind van 16kn liep de boot probleemloos 5,8kn. Heerlijk een beetje rollen op de golven en het buiswater dat over de boot spat. Tussen de Mosselplaat door en daarna kruisen we naar de Veermansplaat en genieten we van wind en zon. Af en toe een andere boot groetend, maakt de Grevelingen verder een verlaten indruk.

Op een ruimewindse koers terug naar de haven. Nog een Hofbittertje en daarna weer huiswaarts. Even eruit en onverwacht een heerlijke dag op het water gehad!

Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Show the feedback form

Deel dit artikel op:


Deel deze pagina


Vraag of opmerking?
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Alleen een mens kan dit overtikken