Uisge Beatha - mijn zeilboot een Dehler 36 JV - Detail pagina logboek

Blog categories

BACK
08 jan 2009 |
General,  |
Gregor
Nog geen reacties | 1645 keer bekeken.

Theorie Yachtmaster

Update nieuwsberichtPittige theorie vanuit een praktische benadering.

De eerste leshoofdstukken heb ik doorgeworsteld. Een deel van de stof herken ik uit vorige opleidingen/cursussen, zoals TKN en VB-A. Ik ervaar het als heel inspirerend en wil heel graag steeds verder met een volgend hoofdstuk.

Het lastigste onderdeel van de cursus heb ik nu zo goed als afgesloten, nl. het deel over navigatie. Op waterkaarten met fictieve gebieden, overigens zeer realistisch, word je gevraagd allerlei navigatieopdrachten uit te voeren. Van het uitzetten een (relatief) simple kompaskoers zonder getijdenbeweging tot vaarplannen maken waar getij, stroom en drift in volle omvang terugkomen.

Ik volg deze cursus als zogeheten 'long distance learning'. Dit betekent dat ik alle het materiaal thuis gestuurd heb gekregen -twee ordners vol- het materiaal bestudeer, de opgevane maak en deze instuur. Dit gaat per mail. De tekeningen op de kaarten fotografeer of scan ik en stuur ik mee met de antwoorden. Het gecorrigeerde werk krijg ik doorgaans met een dag terug. Lekker snel. Bij vragen is de docent telefonisch e/o per mail bereikbaar.

Een denkertje. Komend vanaf zee op het noordelijk halfrond is het bij een aflandige wind doorgaans beter om over SB (Port tack) aan te komen.

Dit komt omdat de wind aan land doorgaans krimpt en je bijgevolg daar dan profijt van hebt door minder hoog aan de wind te hoeven zeilen.

Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Show the feedback form

Deel dit artikel op:


Deel deze pagina


Vraag of opmerking?
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Alleen een mens kan dit overtikken