Uisge Beatha - mijn zeilboot een Dehler 36 JV - Detail pagina logboek

Blog categories

BACK
06 mei 2012 |
Binnenboord,  |
Gregor
Nog geen reacties | 4926 keer bekeken.

Lekkage Shurflo waterpomp opgelost

Water uit een kastje bleek een lekke waterpomp.

Lekkage Shurflo waterpomp opgelost
WaterpompWaterpomp(klik voor grote foto)

Op enig moment zie ik water onder uit een kastje komen. Bij het proeven bleek het zoet water te zijn. Een van de voordelen van het liggen op zout water. Na enig zoeken bleek de waterpomp van het drinkwater te lekken. De pomp is nu tien jaar oud en eigenlijk nooit iets van onderhoud aan gedaan. Nu is door de jaren heen het label niet meer leesbaar, maar gelukkig wist een leverancier in Muiderzand, ik lag daar toch, met te vertellen dat het een Shurflo waterpomp is.

De pomp mee naar huis genomen en het keukenblad tot werkblad omgebouwd om de pomp uit elkaar te halen, niet dat ik dat eerder heb gedaan, maar al proberend kom je een heel eind. Mijn eerste gedachte was, dat de pakkingen vervangen moesten worden, doorom pakkingpapier al klaargelegd. Helaas bleken het rubberpakkingen te zijn en een O-ring.

SchakelaarSchakelaar(klik voor grote foto)

De verschillende onderdelen vertoonden wel aanslag. Ik denk alg. Dit met water en zeep schoon geboend. Wat me wel verbaasde was het papier dat ik voor een van de membranen aantrof, want hiermee werd een van de drie doorlaten deels verstopt. Vraag is dan, hoe dit er in hemelsnaam in is gekomen. Daar heb ik geen verklaring voor (op de foto de witte prop).

Papier?!?!Papier?!?!(klik voor grote foto)

Na alles schoon gemaakt te hebben, pomp in elkaar gezet en de rubberpakkingen met zuurvrije vaseline ingesmeerd evenals de schroeven en bouten. Aan boord pomp weer gemonteerd en de lekkage bleek opgelost. Trots dat ik dit toch weer voor elkaar heb gekregen. Een ander opvallend detail was ook dat de pomp nu veel directer reageerde op het openen en sluiten van de kraan en minder geluid lijkt te maken. Bijkomende voordelen ;)

Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Show the feedback form

Deel dit artikel op:


Deel deze pagina


Vraag of opmerking?
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Alleen een mens kan dit overtikken