Uisge Beatha - mijn zeilboot een Dehler 36 JV - Detail pagina logboek

Blog categories

BACK
28 sep 2009 |
Hardlopen,  |
Gregor
Nog geen reacties | 1635 keer bekeken.

Wat doe je als het stralend weer is...

... dan ga je in het Utrechtse de Singelloop lopen.

Voor de tweede keer de Singelloop gelopen. Het is een stralende dag met een temperatuursverwachting van rond de 20graden. Wat is een ideale looptemperatuur, vraag je je af. Ik weet het niet, maar voor mij mag het een paar graden koeler zijn.

Bij vrienden afgesproken om daar de auto te stallen, om te kleden en vanaf daar met de fiets naar de Catherijnesingel te rijden. Al fietsend de stad in voel je de sfeer dat er iets staat te gebeuren in de stad; overal zijn mensen bezig om de weg af te zetten, stands op te bouwen.

Nummer (5716) opspelden nog even een warming up en dan als kippen in een kippenhok wachten tot het verlossende sein komt en we worden losgelaten. De omroeper geeft aan dat er 6000 recreantenlopers zijn! Best druk dus.

Aan het einde van zijn latijnAan het einde van zijn latijn(klik voor grote foto)

Dit blijkt al na de start als er ons na de Catherijnesingel de bocht door wringen. Weinig ruimte om in me ritme te komen, loop wisselend tussen de 13 en 11 km/u. De sfeer is geweldig, de muziek en al die mensen langs de kant die de lopers aanmoedigen. Dan nog de drinkwaterpunten die op eigen initiatief zijn neergezet; het is warm en het vocht gutst van m'n lijf. Met moeite ook elk punt gebruiken om maar een paar slokjes te nemen.

De laatste kilometers zijn loodzwaar en moet de snelheid bijna uit mijn lijf persen. Probeer rechtop te blijven lopen, maar dat valt niet mee. Een sprint over de laatste meters zit er dan ook niet in.

Uitslag Singelloop 2009Uitslag Singelloop 2009(klik voor grote foto)

Bekaf en drijfnat kom ik in 51.04 min. over de finish. De bloemen die ik krijg vertederen. Met het ontvangstcommitee praten we na ondertussen doe ik een poging bij te komen van deze loop. Volgend jaar weer!

Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Show the feedback form

Deel dit artikel op:


Deel deze pagina


Vraag of opmerking?
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Alleen een mens kan dit overtikken