Uisge Beatha - mijn zeilboot een Dehler 36 JV - Detail pagina logboek

Blog categories

BACK
15 jul 2014 |
Gregor
Nog geen reacties | 343 keer bekeken.

Another stormy day

De wind is ons weinig gunstig gezind en verleggen wederom de koers.

Another stormy day

Gedicteerd door het tij vroeg opgestaan. Slechte nacht gehad, mede door het enorme vuurwerk dat is afgestoken voor de Nationale feestdag. We vertrekken om 07.00u de beloofde draaiing van de wind is uitgebleven evenals de afname in windsterkte, sterker, deze is toegenomen.

Fijn vooruitzichtFijn vooruitzicht(klik voor grote foto)

Calais heeft niet de naam uitnodigend te zijn als haven voor watersporters. Toch blijkt het een alleraardigste haven te zijn. Voor de draaibrug die op gereguleerde tijden draait, ligt een aantal moorings en eenmaal binnen worden we opgewacht door een allervriendelijkste havenmeester die helpt met aanleggen. De voorzieningen zien er keurig onderhouden uit en van alle gemakken voorzien. Zeker als je een of meerdere verwaaidagen hebt, een prima plek en niet duur.

RustigerRustiger(klik voor grote foto)

In het aangrenzende dorp brood en een ijsje gehaald om dit tijdens een wandeling op te likken. Het keurig aangelegde stadspark is een wandeling waard en als je langs de enkele in hun slaapzak opgekrulde zwervers kijkt, dan zijn er mooie bloemperken en bomen te zien. Eigenlijk wel verrassend zo midden in het stadje.

Plan voor morgen is Boulogne sur Mer, lekker met de stroom mee rond Cape Griz Nez. De voorspelling is zon en een afnemende wind. Dit gaat ook rustiger water geven, minder geklots. Nog even boterhammen maken en dan slapen.

Log begin: 393,04 Nm
Log eind: 427,07 Nm

Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Show the feedback form

Deel dit artikel op:


Deel deze pagina


Vraag of opmerking?
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Alleen een mens kan dit overtikken