Zonnig zeilweekend...


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • apr 26, 2024
  • Logboek
  • Gregor Gregor
Zonnig zeilweekend... |

Zonnig zeilweekend...

 geplaatst
  • jul 13, 2007

Na de nodige weken met regen zijn de weersvoorspelling voor dit weekend en de dagen er omheen redelijk gunstig.

Deel op  


Zonnig zeilweekend...

Na een aantal weken niet aan boord te zijn geweest, kan ik nu een aantal dagen aan boord doorbrengen, hoewel er nog wel de nodige nattigheid wordt voorspeld. Vrijdag een beetje aan het klussen geweest; de Geonav 4C is nog niet op de rest van de instrumenten aangesloten. Dit lijkt ook vandaag niet te lukken, want terwijl het buiten regende heb ik binnen mijn boek uitgelezen.

Zaterdag, mooi weer, en op tijd vertrokken richting de Volkenraksluizen. Hoewel vroeg weg, was het in de sluizen redelijk druk. Na de sluis van Bruinisse door naar de Krammersluis. Hier naast echtpaar gelegen dat hun boot al zo'n dertig jaar heeft. Tijdens het wachten een aantal ervaringen uitgewisseld. Met het oog op de komende winter, denk ik erover de boot in het water te laten i.p.v. op de kant. Zijn mening is dat je eigenlijk moet wisselen tussen zout en zoet water om zo aangroei te voorkomen. Uit kostenoverweging is dat niet echt een optie. Regelmatig zeilen helpt ook tegen aangroei...

De tocht over het Volkenrak was voor mij net niet bezeild. Aardig het verschil te zien tussen de diverse boten, voor de een was het wel bezeild en voor de ander niet. Ondertussen trok de hemel open en liet de zon zich zien.

Zaterdagavond overnacht op aan de andere zijde van de sluis. Joan 's avonds gekomen. Na een borrel aan boord naar Willemstad gereden om te eten. Zo samen op en rond de boot is toch wel erg gezellig :-)

Zondag een dag met regen, zon en... weinig wind. Het idee was onder de Haringvlietbrug door te gaan en een rondje Tiengemeenten te doen. De onweersbui die aan die kant hing deed ons besluiten koffie in Willemstad te gaan drinken. Nauwelijks aangelegd breekt de hemel open en komt het met bakken naar beneden. De lichtflitsen leveren wel prachtige beelden op, vanachter een cappuccino. In de loop van de middag nog wel lekker richting Dordrecht kunnen zeilen, al stond er weinig wind.

Maandag begon de dag met regen, veel regen en enorm onweer. Op het nieuws wordt er steeds meer aandacht besteed aan de gevaren het onweer omdat we de heftigheid van de laatste tijd toch alweer enige tijd geleden is. De toch terug naar Herkingen begon aan het begin van de middag met een lekker windje. De laatste sluis van Bruinisse genomen en over de Grevelingen kwamen de inktzwarte wolken aandrijven. Eenmaal in de haven was ik blij binnen te zijn. De lichtflitsen lagen boven land en de wind was op dat moment nog 4 knopen. Langzaam zwol het geluid van klapperende stagen en binnen anderhalve minuut stond er 45 knopen wind op de windmeter. Op dat moment kwam de buurman aanvaren die later vertelde dat ze met veel moeite door de geul binnen konden komen; iets dat je niet wilt is, uit de geul geblazen worden op de ondiepten buiten de geul.

Al met al een aardig weekend zeilen met zeer uiteenlopend weer.


Gerelateerde artikelen

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Het is ook in deze haven gelukt om weer een klus aan de boot te hebben, omkleed met een leuk......

Lees verder
Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Er zijn van die vertrekken die minder makkelijk zijn en je dat dan eigenlijk de hele tocht met je......

Lees verder
Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold, een mooi landelijk plaatsje waar een delivery skipper zijn boot niet kan aanleggen....

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie