Uisge Beatha - mijn zeilboot een Dehler 36 JV - Detail pagina logboek

Blog categories

BACK
24 mrt 2006 |
Zeilen, Logboek, Tochten,  |
Gregor
Nog geen reacties | 3 keer bekeken.

Aangekomen in de thuishaven

De nodige wind en niet zeker of de brug draait, in de 3e etappe in Herkingen aangekomen. Blij dat we er zijn!

Aangekomen in de thuishaven

Uitgang van HellevoetsluisUitgang van Hellevoetsluis(klik voor grote foto)

Vrijdagavond met Arjen aan boord, boot opgetuigd en lekker gegeten bij het eetcafe recht tegenover de boot. De wind had aardig vat op de boot. Een gusntige plek was niet te vinden omdat de wind met 20knts recht de havenmond in stond te blazen. Je weet dat de boot goed vastligt, maar toch blijft er bij mij iets van twijfel of het allemaal schadevrij blijft liggen.

Gaat ie wel of gaat ie niet open...Gaat ie wel of gaat ie niet open...(klik voor grote foto)

De Haringvlietbrug gaat op het hele uur en die van 10uur willen we graag halen. We vertrekken om kwart over acht en zetten de zeilen en steken een eerste rif. Wind en regen vergezellen ons naar de brug. De gps geeft een ETA van 10.15u. Om de brug van 10'n te halen zetten we de motor bij en zien de ETA teruglopen.Zekerheidshalve vragen we de brugwachter of hij een paar minuten wil wachten. Afhankelijk waar we zijn, wil hij wachten. In het zicht van de brug zien we de windsnelheid op 25 tot 27knts staan.

Het is even na tienen als we bij de brug aankomen en de lichten aangeven dat er zo gedraaid gaat worden. Mooi op tijd, tot dat de lichten gaan aangeven dat er niet gedraaid wordt. We blijven een beetje heen en weer motoren en horen op de marifoon dat er windkracht 7 niet wordt gedraaid! Tja, wat doe je dan. We kijken nog eens naar de hoogte van de brug, naar onze eigen hoogte en theoretisch zou het misschien passen. Misschien met een beetje krenken dat het makkelijk kan. De voorzichtigheid overwint en we blijven wachten.

Draaien we, of niet?Draaien we, of niet?(klik voor grote foto)

Uiteindelijk liggen we anderhalf uur voor de brug voordat we de tocht door de regen kunnen voortzetten naar Herkingen. Na de Volkeraksluizen en een tocht tegen de wind over het Volkerak nog twee sluizen en we komen met een schraal zonnetje in de loop van de middag op de Grevelingen aan.

Met een blij gevoel bereiken we WSV Herkingen waar box C19 is gereserveerd. Een gevarieerde tocht vanuit Workum is hiermee afgesloten.

Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:
Extra reacties:
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Neem de tekens over
 

Deel dit artikel op:


Deel deze pagina


Vraag of opmerking?
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Alleen een mens kan dit overtikken